Voit SÄÄSTÄÄ selvää rahaa yhdistämällä lainasi!

Voit SÄÄSTÄÄ selvää rahaa yhdistämällä lainasi!
Voit SÄÄSTÄÄ selvää rahaa yhdistämällä lainasi! - Hankilainaa.fi - Klikkaa kuvaa!

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

S-ryhmän osuuskauppojen jäsenyyksien hankkiminen

Kävin kuluneella viikolla hankkimassa itselleni toistakymmentä jäsenyyttä S-ryhmän osuuskauppoihin. Miksi tein näin? Eikö yksikin olisi riittänyt? 

Vastaus johtuu siitä, että nämä tietyt osuuskaupat maksavat osuuspääomalle korkoa, joka on varsin kohtuullinen. Kaikki eivät maksa osuuskorkoa, joten oikeiden osuuskauppojen valinta on tärkeää. Suurimmalla osalla näistä osuuskaupoista tuo korko on 10% ja  osuusmaksu 100€. Kyseinen 10%:n tuotto on kohtuullinen, mutta täytyy muistaa se, että jokaiseen osuuskauppaan voi liittyä vain yhden kerran ja osuusmaksua ei voi korottaa osuuskaupan määräämästä osuusmaksusta. Itse pidän myös melko pienenä sitä mahdollista, että kyseiset puljut menisivät konkurssiin.

Keksin tämän ”sijoitusmuodon” jo yli vuosi sitten surfaillessani netissä. Kuitenkin unohdin liittyä kyseisenä vuonna, joten liittyminen jäi tähän vuoteen. Ajoitus on tärkeää tässä, sillä osuuskaupat maksavat korkoa niille jäsenille, jotka ovat vuoden loppuun mennessä jäsenenä osuuskaupassa. Yleensä edellisen vuoden korko on maksettu seuraavan vuoden kevät-kesällä, joten odotan saavani ensimmäiset korot ensi keväänä.


Tähän taulukkoon olen koonnut osuuskaupat, jotka maksoivat tänä vuonna korkoa, osuusmaksun, osuusmaksun koron sekä korkotuoton.

Osuuskauppa
Osuusmaksu(€)
Osuuskorko(€)
Korkotuotto(%)
Osuuskauppa KPO
100
20
20
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
100
15
15
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
100
12
12
Etelä-Karjalan Osuuskauppa
100
10
10
Osuuskauppa Hämeenmaa
100
10
10
Osuuskauppa Suur-Savo
100
10
10
Suur-Seudun Osuuskauppa SSO
100
10
10
Turun Osuuskauppa
100
10
10
Varuboden-Osla
100
10
10
HOK-Elanto
35
3,5
10
Osuuskauppa Keskimaa
100
6
6
Satakunnan Osuuskauppa
100
6
6
Kymen Seudun Osuuskauppa
100
5
5
Yht.
1235
127,5
10,3

Aikaisempina vuosina osuuspääoman korko on ollut verovapaata 1500€:n asti. Nyt kuitenkin on sillä tavalla, että eduskunta on hyväksynyt lakiehdotuksen, jonka mukaan muusta kuin julkisesti noteeratusta osuuskunnasta saadusta ylijäämästä (korosta) olisi 25% veronalaista pääomatuloa ja 75% verovapaata tuloa 5000€:n saakka. Laki on vahvistusta vaille valmis. Näin ollen kyseisten korkojen veroprosentti olisi 7,5%. Lisää aiheesta löytyy täältä: http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiat/he+130/2014. Vaikka täysi verovapaus poistuisi, on kyseinen vero kuitenkin melko pieni, jos verrataan sitä vaikka lähdeveroon, joka on 30%. Lähdeveroa maksetaan esimerkiksi talletustilien koroista.

Täytyy muistaa, että korko määrätään joka vuosi erikseen, joten korot voivat muuttua tai korko voi hävitä kokonaan. Suurin osa näistä osuuskaupoista on kuitenkin jo vuosia maksanut korkoa. Nämä ovat sellaisia korkoja, jotka eivät edellytä ostoja kyseisten osuuskauppojen kaupoissa, kuten S-bonusten osalta on.

Miten voit hankkia osuuskauppojen jäsenyyksiä?
Itse kävin paikallisessa S-Pankissa ja kerroin halustani liittyä edellä mainittuihin osuuskauppoihin. Virkailija otti ylös mainitsemani osuuskaupat ja tulosti sopimukset, jotka sitten allekirjoitettiin yksi kerrallaan. Lopuksi maksoin osuusmaksut. Koko tapahtuma vei n. 20-30 min. Kysyin virkailijalta, onko moni hyödyntänyt tätä tapaa, niin hän totesi, että kuluneen vuoden aikana vain muutama asiakas on hänen kohdallaan liittynyt useampaan osuuskauppaan.

Kerroin tästä muutama kuukausi sitten myös siskolleni, joka liittyi osuuskauppoihin ennen minua. Hän sai erilaisia etukuponkeja kyseisten osuuskauppojen toimipisteisiin. Paras etu, minkä hän sai, oli yksi ilmainen yö Sokos Hotelsissa. Jäsenyyksistä voi siis hyötyä muutenkin kuin vain osuuskauppojen maksamista koroista.

Onko sinulla useita S-ryhmän osuuskauppojen jäsenyyksiä?



Huom! Tämän blogin kirjoittaja ei vastaa mahdollisista menetyksistä, jotka johtuvat tässä blogissa mainittujen jäsenyyksien hankkimisesta. Jokaiseen sijoitukseen liittyy riski, joten jokaisen on punnittava omalla kohdallaan, millaisen riskin on  valmis ottamaan. Blogisti ei vastaa myöskään tässä blogissa mainittujen tietojen oikeellisuudesta.







8 kommenttia:

  1. Iso peukku! Monet sanovat ettei jaksa vaivaa moisen pienen summan takia, mutta itsestäänhän tämä ruksuttaa vaikka seuraavat 10 vuotta. Pienistä puroista tulee iso virta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Laskin huvikseni, miten suuri summa pitäisi olla säästötilillä rahaa korkokannan ollessa 1%, jotta päästäisiin samaan korkotuottoon näiden kanssa. Laskin, että säästötilillä tulisi olla lähes 17 000€. Laskussa on huomioita säästötilin lähdevero 30% ja osuuskunnan ylijäämästä tuo 7,5%:n vero. Mielestäni tämä lasku kuvastaa hyvin tämän sijoituksen tuottavuutta.

      Poista
  2. Miksi valitsit juuri tämän alan ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin asianajajan ammatti oli yksi lapsuuteni haaveammateista. Toisaalta tältä alalta voi työllistyä hyvin monenlaisiin tehtäviin. Myöskin palkkaus ja työllisyys on tällä alalla kohtuullista. Oikeastaan nämä olivat keskeisimmät seikat, jotka vaikuttivat alaa valitessa.

      Poista
  3. Kestääkö opiskelu 5 vuotta ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo 5 vuotta on tavoiteaika. Itse aion kyllä valmistua 5:ssä vuodessa lakimieheksi. Tähän mennessä olen pysynyt hyvin aikataulussa.

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  4. Hi!

    I've been looking for this. A question though, according to www.s-kanava.fi there are 20 S-ryhmän osuuskauppojen, you have listed 13. Is it possible for you to find the last 7 as well?

    Regards, daniel

    VastaaPoista