Voit SÄÄSTÄÄ selvää rahaa yhdistämällä lainasi!

Voit SÄÄSTÄÄ selvää rahaa yhdistämällä lainasi!
Voit SÄÄSTÄÄ selvää rahaa yhdistämällä lainasi! - Hankilainaa.fi - Klikkaa kuvaa!

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kuulumisia viime ajoilta

Näin alkuun pyydän anteeksi sitä, etten ole kirjoittanut blogiini vähään aikaan. Tässä on ollut kiireitä opiskelujen kanssa ja sitten, kun on ne kiireet helpottanut, niin on tullut muita asioita, jotka ovat vieneet huomion. Nyt ajattelin kertoa vähän siitä, mitä tässä välillä on tapahtunut.

Sen jälkeen, kun viimeksi kirjoittelin, olen tenttinyt kaksi tenttiä, joista sain molemmista hyvän arvosanan. Toisaalta olen ihan tyytyväinen suorituksiini, mutta vielä riittää paljon parannettavaa (perfektionisti kun olen). Samoin seuraava tentti alkaa lähestyä, jota odotan kauhulla. Nimittäin lukiessa kyseiseen tenttiin aineisto on tuntunut vaikeimmalta tähän asti. Sen jälkeen on sitten vielä yksi tentti ennen joulua, mikä on aika lyhyellä lukuajalla, joten tulee aikalailla kiire lukemisten kanssa.

On tässä välissä ollut myös pari mielenkiintoista tilaisuutta. Toinen oli Asianajajaliiton esittelytilaisuus, jossa asianajajat kertoivat työstään. Ja sitten pääsimme ainejärjestön kanssa vierailulle erääseen asianajotoimistoon, missä meidät otettiin lämpimästi vastaan. Aluksi toimiston osakas, kertoi kyseisestä asianajotoimistosta yleisiä tietoja, minkä jälkeen asianajotoimiston juristit kertoivat työstään. Sitten meille esiteltiin toimistoa. Esittely päättyi ruoka- ja juomatarjoiluun, jonka aikana jutustelu muuttui entistä vapautuneemmaksi. Miellyttävä vierailu kaiken kaikkiaan.

Jatkossa olisi tarkoitus kirjoittaa entistä aktiivisemmin tänne blogiin. Yritän kirjoittaa viimeistään silloin seuraavan kerran, kun saan nämä tentit tentittyä tästä alta.


Olisi mulla tässä vielä ihan pieni pyyntö. Jos tykkäät blogistani, kertoisitko siitä myös kavereillesi esimerkiksi jakamalla tämän blogin Facebookissa. Kiitos!

4 kommenttia:

  1. Heippa! Ihan ensiksi olisi mielenkiintoista kuulla, oletko nainen vai mies? :) Millä paikkakunnalla opiskelet, vai haluatko paljastaa sitä?

    Itse hain viime keväänä oikikseen, mutta luovutin oikeastaan saman tien, sillä voimani eivät riittäneet lukemiseen. Halusin välivuotta ja sen sain. Nyt olen kasvatellut motivaatiotani hirmuisesti, ja aion päästä ensi syksynä oikikseen! Hain ja haen tod. näk uudestaan Turkuun. :) Asioita ei helpota se, että se on 500 km päässä kotipaikkakunnastani :(

    Anyway, toivoisin sinulta kaikkia mahdollisia vinkkejä. Miten voisin valmistautua pääsykokeisiin jo nytten ennen kirjojen julkaisua? Mistä voisin oppia parhaiten vastaustekniikkaa? Paljonko sinä luit per päivä, piditkö paljon vapaapäiviä? Ihan kaikki vinkit olisivat tarpeellisia :)

    Kiitos jo etukäteen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En haluaisi mielelläni paljastaa vastauksia ensimmäisiin esittämiisi kysymyksiin, mutta voin toki muihin vastata.

      Oletko käynyt lukion? Nimittäin olen kokenut sekä pääsykokeessa että varsinaisten opintojen parissa, että lakitiedon kurssista on ollut hyötyä, kun siellä on kerrottu perustermejä oikeustieteestä.

      Suosittelisin sinua hankkimaan tai lainaamaan kirjastosta Visa Kurjen kirjoittaman kirjan "Haluatko juristiksi?". Kyseinen kirja on suunnattu oikikseen hakemisesta kiinnostuneille. Kirja esittelee oikeudenaloja suppeasti mutta ytimekkäästi. Samalla tulee opituksi noita yleisiä käsitteitä. Kirjassa on yhtenä jaksona "Pääsykoe", jossa käydään läpi pääsykokeiden eri tehtävätyyppejä ja niihin vastaamista. Lisäksi siinä annetaan muitakin ohjeita valmistautumista varten. Tulee muuten tuo vastaustekniikkakin läpikäydyksi, mikä ei ole niin monimutkainen kuin annetaan ymmärtää. Vastaustekniikassaha kyse on periaatteessa loogisesta syllogismista, joka koostuu normipremissistä(tapaukseen sovellettava lainkohta, jonka sisältö pitää selittää, mutta pykälän numeroa ei tarvitse muistaa, vaan pelkkä lain nimi riittää), faktapremissistä(tapauksen tosiseikat)
      ja johtopäätöksestä. Lisäksi, kuten kyseinen kirja suosittaa, on hyvä selittää pykälään mahdollisesti liittyvä olennainen käsite esim. asianosainen.

      Vastaustekniikkaa voit tietenkin harjoitella valmennuskurssilla, jos sellaiselle olet menossa.Yksi vaihtoehto voisi olla myös avoimen yliopiston kurssille meneminen, mutta tuo kannattaa hoitaa Turussa, jotta saat suoritetut kurssit osaksi tulevaa tutkintoasi. Kuitenkin kannustan lepäämään kunnolla ennen varsinaista luku-urakkaa.

      Lukemisen määrä minulla vaihteli aika paljon, yleensä varmaan jotain 60-110 sivua per päivä. Silloin, kun tein muistiinpanoja, lukemisen määrä oli vähäisempi. Vapaapäiviä en kauheasti pitänyt, sillä jäin jälkeen omasta lukutavoitteesta melko varhaisessa vaiheessa, mutta suosittelen kyllä niiden pitämistä. Oma lukutehokin varmaan kärsi välillä, kun luin liikaa. Jos olisin pitänyt enemmän vapaapäiviä, olisi lukeminenkin varmaan ollut tehokkaampaa.

      Toivotan sinulle paljon tsemppiä kevään koitokseesi! Voit lähettää minulle myös sähköpostia, jos haluat kysyä vielä jotain. Osoite on: matkallajuristiksi@gmail.com

      Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! :)

    Olen käynyt lukion ja juurikin tuon lakitiedon kurssin. Itseasiassa tilasin juuri viime viikolla kotiin tuon Visa Kurjen kirjan, tulee varmaan perille ihan lähipäivinä. :) En malta odottaa!

    Olen menossa valmennuskurssille, joten enköhän omaksu vielä tuon vastaustekniikankin. :) Tuo avoimessa kurssien suorittaminen on käynytkin mielessä, että jos muuttaisin paikkakunnalle jo nyt. Pitäisi vaan selvittää ehdinkö käydä juuri mitään kursseja ennen varsinaista pääsykoeurakkaa.. En oikein ymmärrä näistä :/ Toisaalta fiksuinta voisi olla vain rentoutuminen ja henkinen valmistautuminen kevään koitokseen ilman sen suurempia tekijöitä.

    Kävitkö sinä valmennuskurssin? Koitko sen hyödylliseksi? Pääsitkö sisään ensiyrittämällä vai haitko useamman kerran?

    Toivottavasti löydän itselleni oikean lukutahdin, ettei tule burn outteja ennen koetta. :D Pitää muistaa antaa myös aivojen levätä, sopivassa määrin.

    Eiköhän tämä tästä :) Paljon kiitoksia! Laitan sinulle s-postia, jos tulee vielä myöhemmin kysyttävää.

    VastaaPoista
  3. En käynyt valmennuskurssia. Materiaalipaketti minulla tosin oli. Ekalla yrittämällä pääsin sisään, mutta olisin mennyt seuraavalla kerralla valmennuskurssille, jos en olisi päässyt sisään.

    VastaaPoista